imkanlar
14
May 2018
İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulumuz Yine Akredite Oldu

İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulumuz Yine Akredite Oldu
May 08, 2018


Dünyanın önde gelen Yükseköğretimde Dil Öğretimi Kalite Kuruluşu CEA (İngilizce Dil Programı Akreditasyonu Komisyonu), Yabancı Diller Yüksekokulumuzun akreditasyonunun 9 yıl daha uzatıldığını duyurdu.

Üniversitemiz, kalitesini uluslararası düzeyde kanıtlamayı sürdürüyor. Sürekli gelişime önem veren Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu, hazırladığı akredite raporunu dünyanın önde gelen Yükseköğretimde Dil Öğretimi Kalite Kuruluşu olarak bilinen CEA’ye sundu. 2012 yılında 5 yıl için akredite edilen Yabancı Diller Yüksekokulumuz, 2018 Nisan ayında toplanan CEA komisyonu tarafından 9 yıllığına (Nisan 2018 - Nisan 2027) yeniden akredite edildi.

“Türkiye’de 1’inci, Dünyada 100’üncüyüz”

Yabancı Diller Yüksekokulu (YDY) Müdürü Prof. Dr. Burçkin Dal, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun başarısını değerlendirdi. Prof. Dr. Dal, şunları söyledi:
“İTÜ, CEA tarafından akredite edilen 100. ve Türkiye'de ilk akredite olan devlet üniversitesidir. Her iki hazırlık programının akredite edilmesi sürecinde, bilgi hazırlığı ve paylaşımının en üst düzeyde katılımla gerçekleştirilmesi İTÜ YDY’yi, akreditasyon’da Know-How'ı en yüksek kurum olarak öne çıkarmaktadır. Eğitim - öğretim ile ilgili tüm süreç kararlarının tabandan üst seviyeye doğru gerçekleştirilmiş olduğu CEA tarafından teyit edilen Yüksekokulumuz, akreditasyon için örnek özellik sergilemektedir. Bununla birlikte dil eğitimi üzerine hali hazırda yürüttüğümüz ve başvuruda bulunduğumuz ulusal ve uluslararası birçok proje bulunmaktadır.”

ydy-cea-akredite-2018 (3)

“Dil eğitiminde öğretim teknikleri önemli”

Dil eğitiminde tek bir tekniğinin kullanılmadığını dile getiren Prof. Dr. Dal, İTÜ’nün dil eğitiminde teknoloji entegrasyonuyla farklı faktörlere göre çeşitlilik gösteren öğretim metotlarından yararlanıldığını söyledi. Prof. Dr. Dal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İTÜ YDY, akreditasyona önem veriyor. Yüksekokulumuz, lisans ve çift diploma programları İngilizce hazırlık olmak üzere her iki programıyla Türkiye'de akredite olan tek kurumdur. Devlet okulu olarak akreditasyona sahip olmaktaki temel amacımız; kurum çalışanları ve diğer paydaşlar için bilgi paylaşım süreçlerinin şeffaflaştırılması, bilgiye ulaşımın kolaylaştırılması ve başarılı öğrencilerin İTÜ’yü seçmelerinin sağlanmasıdır.”

CEA HAKKINDA

CEA (The Commision on English Language Program Accreditation), orta öğretim sonrası İngilizce dil eğitimleri veren kurumlara yönelik, Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası düzeyde akreditasyon faaliyetleri yürüten akreditasyon kuruluşudur. CEA'nın amacı, kurumların İngilizce eğitim ve öğretim standartlarına uygunluğunu, kurumsal güncellemeleri gerçekleştirdiklerini ve tanınırlıklarını sağlayan sistematik yaklaşımlarını denetlemektir. Merkezi Washington DC’de bulunan CEA, ABD’de dil eğitimi alanında akreditasyon belgesi vermek üzere, Amerika Birleşik Devletleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kurumdur. CEA’nın ASPA (Association of Specialized and Professional Accreditors) üyesi olması nedeniyle, akreditasyon yetkisi, Mühendislik alanında ki ABET, İşletme alanında AACSB ve Mimarlık alanında ki NAAB ile eşit düzeyde kabul edilmektedir.

Haber: İTÜ Kurumsal İletişim Ofisi